Tootmisprotsess algab õrna pressimisega ning sellele järgneb madalal temperatuuril kääritamine autoklaavis, et säilitada veini värskus ja loomulik magusus. Vein küpseb pudelis 20–40 päeva, sõltuvalt saagiaastast, et saavutada parim tasakaal aroomi ja maitse vahel.
Omadused
- Päritolumaa: Itaalia, Piemonte piirkond (Castiglione Tinella, Langhe)
- Veinitüüp: Valge, poolmagus, vahuvein
- Viinamarjasort: 100% Moscato Bianco
- Tootmismeetod: Õrn pressimine, kontrollitud kääritus autoklaavis
- Küpsemine: 20 kuni 40 päeva pudelis
- Alkoholisisaldus: 5,5% (potentsiaalne kuni 13,5%)
- Serveerimistemperatuur: 6–8°C
Degusteerimisnoodid
- Värvus: Ere kuldkollane.
- Aroom: Iseloomulik sordile – õrnad glütseenia, pärnaõie, virsiku ja aprikoosi noodid, millele lisanduvad palsamilised varjundid.
- Maitse: Elegantne ja värskendav magusus koos salvei ja apelsiniõie nüanssidega.
- Järelmaitse: Kerge ja pikk järelmaitse peente puuviljaste nootidega.
Serveerimissoovitused
San Carlo® Moscato d’Asti DOCG sobib suurepäraselt:
- jõulu- ja lihavõttedessertide kõrvale,
- kergete puuviljatartlettide juurde,
- sinihallitusjuustudega,
- pidulike tervituste ja aperitiivina.